— Hoe kan ik jullie helpen?

Ondersteuning voor gezinnen met hoogbegaafde kinderen.

Ondersteuning voor het hele gezin

Wij vinden het belangrijk dat jullie als gezin in je kracht komen te staan. Soms heeft je kind al ondersteuning via een andere partij, maar hebben jullie als ouders zelf ook het gevoel dat jullie hulp kunnen gebruiken. In dat geval zijn jullie als ouders uiteraard zelf welkom bij ons in de praktijk. 


Mochten jullie op zoek zijn naar hulp voor het hele gezin, dan helpen onze professionele coaches je graag verder. Wij geloven dat kinderen er het meest bij gebaat zijn als het hele gezin goed functioneert. Daarom betrekken wij jullie als ouders dan ook actief bij deze coaching, zodat wij als een team een cirkel van vertrouwen kunnen vormen waar je kind én jullie als ouders deel van uit maken. Zo kunnen we elkaar versterken en wordt iedereen betrokken bij het proces. We zijn 1 team met als missie jullie te laten floreren!


Wij geloven dat het betrekken van de ouders in het belang is van het kind. Als wij met kinderen werken, dan doen wij dit dus als onderdeel van gezinsondersteuning. Wil je het liefst losse hulp nodig voor je kind? We weten dat het vinden van de juiste, passende hulp niet altijd makkelijk is. Dit is zeker het geval als de situatie ook een zware emotionele belasting legt op jullie gezin. Wij beschikken over een groot netwerk van professionals die dit losse begeleiding van hoogbegaafde kinderen bieden. Wij helpen jullie graag om jullie hulpvraag in kaart te brengen en jullie in contact te helpen binnen jullie proces om de juiste hulp te selecteren.


Waarom is het belangrijk ook als ouder ondersteuning te zoeken?

Ouder zijn van een intens, hoogsensitief en wellicht begaafd kind is heel mooi, maar zeker niet altijd makkelijk. Je kind ontwikkelt zich op een manier waar de maatschappij niet op is afgestemd en het is vaak heel moeilijk om je kind hiermee te zien worstelen. Misschien weet je soms ook niet meer wat je moet doen en ben je echt de wanhoop nabij. Heb je het gevoel dat je met je rug tegen de muur staat..

 

Vaak heeft het niet aansluiten van de maatschappij (denk aan een niet-passende school, gebrek aan écht contact met leeftijdsgenootjes of het niet begrepen worden van je kind) grote gevolgen. Misschien floreert je kind hierdoor op school niet, zoals je zou willen. Misschien raakt je kind vaak boos of gefrustreerd of komen er juist gevoelens van angst en verdriet naar buiten. Dit kan op school gebeuren, maar ook in de thuissituatie. Beiden is niet makkelijk. Als het op school leidt tot ‘ongewenst gedrag’ heb je als ouder vaak veel gedoe met school en soms het gevoel dat je geen enkele invloed meer hebt op wat er gebeurt. Als het thuis leidt tot boze buien en heftige emotie-schommelingen kost dit je als ouder ontzettend veel energie en breekt het je ook op.

 

Wij kunnen je ondersteunen om ervoor te zorgen dat je kind zo goed mogelijk in zijn of haar kracht komt te staan. We begeleiden je, zodat jij als ouders je hoogbegaafde kind kunt ondersteunen op een passende en liefdevolle manier. Tegelijkertijd willen wij ook graag stil staan bij wat dit doet met jou. Veel ouders van begaafde kinderen zijn geneigd om zichzelf compleet weg te cijferen uit liefde voor hun kind. Dit is een natuurlijke reactie en heel erg begrijpelijk. Uit liefde voor je kind, zet je hem of haar instinctief op de eerste plaats. Je kunt er echter veel beter zijn voor je kind als je zelf overeind blijft en goed in je vel blijft zitten. Je zal zeker niet de eerste ouder van een begaafd kind zijn die thuis komt te zitten met een burn-out of misschien heb je dit zelfs al ondervonden. Je kunt dit alleen als je er zelf genoeg energie voor hebt… Hier willen wij dus aan werken, zodat jullie sámen sterker worden.

Wat kunnen wij voor jullie betekenen...

Herken jij dit?
Wat kunnen wij jou bieden?

Hoe kunnen wij je helpen?

Wij bieden professionele en holistische coaching in onze praktijk in Lekkerkerk (Zuid-Holland) of tijdens wandelingen in de natuurlijke omgeving. In gevallen waarin het niet mogelijk is om naar onze praktijk te komen, kunnen wij e-coaching aanbieden.

 

Tijdens een gratis kennismakingsgesprek, kijken wij graag of en hoe wij je het beste kunnen ondersteunen bij jouw hulpvraag. Als je het formulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op om een afspraak in te plannen!

Maak een afspraak voor een gratis kennismaking

Via de onderstaande link kun je makkelijk en snel zelf een gratis kennismakingsgesprek inplannen wanneer dat jou uitkomt!