Fijn om kennis te maken!

Over mij

Marije Hofland

Persoonlijk coach, podcastmaker en auteur

Hoogbegaafdheid kan prachtig zijn, maar als de wereld niet aansluit op jouw behoefte en jij de wereld anders lijkt te ervaren dan anderen, kan het ook uitdagingen met zich meebrengen en in sommige gevallen zelfs leiden tot trauma. Veel hoogbegaafde mensen denken intens, voelen intens en ervaren de wereld intens. Vaak voel je je anders. Je voelt je een buitenbeentje, alsof je ‘er niet bij hoort’. Je bent eenzaam en denkt dat er iets mis is met jou.

Vanuit mijn eigen begaafdheid, kennis en ervaringen voelt het als een missie om begaafde mensen te ondersteunen bij hun persoonlijke transformatieprocessen. Sinds 2021 begeleid ik dan ook  (vermoedelijk) hoogbegaafde adolescenten, volwassenen en ouders van hoogbegaafde kinderen.

De rol van mijzelf als coach vergelijk ik graag met die van een verloskundige die je helpt je echte zelf in de wereld te zetten. Ik merk vaak dat de wijsheid en het natuurlijke verlangen naar zingeving, verbondenheid en groei al in mijn cliënten aanwezig is. Vergelijkbaar met hoe de rups gedreven wordt zich te ontpoppen tot de vlinder die hij in potentie altijd al was. Als coach help ik mijn cliënten te groeien als begaafd mens en zich te bevrijden van innerlijke belemmeringen en blokkades, zodat ze hun begaafdheid echt kunnen omarmen en in hun kracht kunnen komen te staan.

 

Naast mijn werk als coach vind ik het ook belangrijk om de kennis over hoogbegaafdheid binnen de maatschappij te vergroten en neem ik graag een ambassadeursrol in.  Ik schrijf o.a. boeken over hoogbegaafdheid, heb een eigen podcastserie (Een intense reis) en vraag aandacht voor hoogbegaafdheid in de media.

Sinds 2021 zet ik mijn ervaringsdeskundigheid in op het gebied van hoogbegaafdheid, (school)trauma en thuiszittersproblematiek. Ik ondersteun ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen, hoogbegaafde volwassene en jongeren en deel kennis over hoogbegaafdheid met onderwijsprofessionals.

Professioneel coach | Peers4Parents Facilitator | Holistisch HSP Therapeut / Coach i.o. | EMDR Therapeut (IAOTH geaccrediteerd) | Acceptance and Commitment Therapeut (geaccrediteerde opleiding, i.o.) | EFT / TFT Master Practitioner (CTAA geaccrediteerde opleiding, i.o.) | Auteur | Podcastmaker | Trainer

Je kunt bij mij (& mijn collega's) terecht voor...

Eén-op-éen coaching & training

Ik begeleid jou bij jouw eigen zelfontdekkings-, zelfontwikkelings- & transformatie-processen. Ik zeg bewust begeleiden, want hoewel ik je kan helpen om te ontdekken welke katalysatoren voor jou het beste werken, je kan helpen om deze processen in gang te zetten en je energetisch kan ondersteunen, zul je het toch zelf moeten doen. Het is jouw proces… Jouw reis… Het is dus ook belangrijk dat jij echt al de wil en de motivatie voelt om iets te veranderen. Want deze drijvende kracht is de motor achter elk helings- en transformatieproces.

Programma's, training & workshops

Butterfly People fungeert als kenniscentrum op het gebied van persoonlijke ontwikkeling begaafdheid en spiritualiteit binnen de regio Krimpenerwaard en omstreken.

Regelmatig verzorgen wij programma’s, trainingen en workshops op deze gebieden of nodigen wij interessante gastdocenten uit om opleidingen, workshops of lezingen te verzorgen.