— Wij helpen je groeien!

Ontwikkeling Spirituele Intelligentie

Spirituele ontwikkeling

Als hoogbegaafd of hoogsensitief persoon ben je vaak uitzonderlijk gevoelig. Je zenuwstelsel reageert gevoeliger en je zintuigen staan op scherp. Je bent gevoeliger voor aanrakingen, geuren, geluiden, fel licht en je hebt wellicht ook wat ze in de volksmond ‘het zesde zintuig’ noemen. Veel hoogbegaafden herkennen dit met name uit hun kindertijd. In deze periode had je wellicht ervaringen die anderen als ‘paranormaal’ zouden bestempelen. Misschien ervaarde je dat je helderziend of helderwetend was of zag je dingen die anderen niet zagen.

Veel mensen die deze ervaringen als kind hadden, hebben deze weggestopt. Het kan zijn dat je ze eng vond en ze geblokkeerd hebt of je schaamde je ervoor, omdat ze voor je gevoel niet passen in onze maatschappij. Dat is ook niet zo vreemd. Binnen onze westerse maatschappij wordt er met name gefocust op het IQ. De laatste jaren is daar de aandacht voor het EQ bijgekomen, maar het SQ – je spirituele intelligentie – is een ondergeschoven kindje. Zeker als hoogbegaafde ben je gewend om vanuit je hoofd te leven. Zaken moeten voor je gevoel wetenschappelijk onderbouwd zijn en de spirituele ervaringen die je hebt of hebt gehad botsen hiermee!

Veel hoogbegaafden komen echter op een punt dat zij existentiële vragen gaan stellen. 

Wat is de zin van het leven? 

Waar komen we vandaan? 

Waarom zijn we hier op aarde?

Dit is vaak het punt dat ook je spirituele kant gaat roepen om weer herontdekt te worden. Veel hoogbegaafden ervaren een groot spiritueel bewustzijn, maar niet per se binnen de bestaande dogma’s. Je voelt dat er meer is dan de zichtbare wereld en voelt een drang om dit te ontdekken – als een soort drijvende kracht. 

Wij begeleiden je graag in dit proces. Hierbij maken wij gebruik van kennis uit het holisme en het sjamanisme. Het sjamanisme is al tienduizenden jaren oud en in veel culturen op aarde speelde het  (en speelt het nog steeds) een zeer grote rol.  Wij kunnen heel veel leren van deze wijze sjamanen, maar we moeten niet vergeten dat we in de westerse wereld in een andere wereld leven. Het is dus belangrijk om de rituelen aan te passen op een manier die past bij onze plek op aarde. 

Roept het jou? We maken graag gratis kennis met je. We bieden diverse trajecten aan die gericht zijn op jouw spirituele ontwikkeling.

Lees ook

Maak een afspraak voor een gratis kennismaking.

Vul het contactformulier in om een afspraak te maken. Wij nemen dan contact met je op om een datum af te stemmen voor een gratis kennismaking.